Εύκολη τούρτα μους σοκολάτας που εντυπωσιάζει με την γεύση της και την αέρινη σοκολατένια υφή της.

Εύκολη τούρτα μους σοκολάτας που εντυπωσιάζει με την γεύση της και την αέρινη σοκολατένια υφή της.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
120
  • Για το παντεσπάνι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 130 γρσμ. κορν φλάουρ
  • 70 γραμ. κακάο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 100 γαμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 50 γρ. τζίντζερ γλασέ πολύ ψιλοκομμένο
  • Για τη μους σοκολάτας
  • 400 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • καραμέλες σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παντεσπάνι σοκολάτας

    Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

    Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 7′- 8′, μέχρι να γίνουν παχιά ανοιχτόχρωμη κρέμα.

    Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι, το κρεμόριο και τη σόδα και τα προσθέτουμε στα αβγά.

    Απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου τα στερεά υλικά.

    Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ.

    Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες.

    Ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν πιέζουμε στο κέντρο, να φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί.

    Αφήνουμε 10′ στις φόρμες και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

    Κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια σε 3 λεπτά παντεσπάνια.

    Κόβουμε με προσοχή, μιας και είναι ευαίσθητο και αφράτο το παντεσπάνι, για να μη διαλυθεί. Μπορείτε να κόψετε και σε 2 κομμάτια αν δυσκολεύεστε, γιατί είναι λεπτό κι αέρινο.

    Για τη μους σοκολάτας

    Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου.

    Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά.

    Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.

    Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Στήνουμε τη τούρτα, κάνοντας στρώσεις παντεσπάνι (6 φέτες στο σύνολο) και λεπτή στρώση μους.

    Αλείφουμε όλη την τούρτα με τη μους γύρω γύρω και πάνω.

    Γαρνίρουμε με καραμέλες (μπάλες σοκολάτας). Αχνίζουμε ελαφρά.

    Αν η επικάλυψη μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.

    Μάθετε όλα τα μυστικά μου για το τέλειο παντεσπάνι.

    Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώνετε σωστά τη σοκολάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται