Τούρτα πραλίνα με μπισκότα και σπιτικό παγωτό χωρίς αυγά! Εύκολη συνταγή που τους τρελαίνει όλους. Φανταστική τούρτα παγωτό με την ακαταμάχητη γεύση...

Τούρτα πραλίνα με μπισκότα και σπιτικό παγωτό χωρίς αυγά! Εύκολη συνταγή που τους τρελαίνει όλους.

Φανταστική τούρτα παγωτό με την ακαταμάχητη γεύση της πραλίνας. Δοκιμάστε την!

Για την τούρτα πρώτα  λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο. Μετα προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα και τα στρώνουμε στη βάση της τούρτας σε φόρμα  με διάμετρο 22 εκ. και τα παγώνουμε στην κατάψυξη. Στο μίξερ βάζουμε την κρέμα, την πραλίνα, το ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο και τα  χτυπάμε  να σφίξει το μίγμα. Το αδειάζουμε στην παγωμένη έτοιμη φόρμα. Το βάζουμε κατάψυξη για 3-4 ώρες . Λιώνουμε τη ζάχαρη  και προσθέτουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με την καραμέλα. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και  αφού κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια για να γαρνίρουμε την τούρτα. Στο τελος γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια .

Δειτε την συνταγή…

Αργυρω

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
309

Για την τούρτα

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για το παγωτό

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τούρτα παγωτό πραλίνα

    Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο.

    Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα.

    Στρώνουμε τη βάση της τούρτας σε φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι με διάμετρο 22 εκ.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη.

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, την πραλίνα, το ζαχαρούχο και το φυστικοβούτυρο.

    Τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτά και μετά στη δυνατή να σφίξει το μίγμα.

    Το αδειάζουμε στην παγωμένη έτοιμη φόρμα.

    Το βάζουμε κατάψυξη για 3 με 4 ώρες ώστε να σφίξει και να κόβεται.

    Λιώνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια.

    Ανακατεύουμε να ντυθούν με την καραμέλα.

    Αδειάζουμε σε λαδόκολλα.

    Αφού κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια για να γαρνίρουμε την τούρτα.

    Για το σερβίρισμα

    Λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα παγωτό, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με λιωμένη χλιαρή σοκολάτα.

    Αμέσως παγώνει και σφίγγει.

    Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και αν θέλουμε στολίζουμε την τούρτα με διάφορα μπισκότα και σοκολατάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

    Αν σας άρεσε η τούρτα παγωτό πραλίνα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    Εσείς τι γλυκό θα φτιάχνατε με πραλίνα

    Διαφήμιση

    Κάτι μαγειρεύεται