Τούρτα σεράνο

Η διάσημη Χιλιανή τραγουδίστρια Ρόσα Σεράνο που μεσουρανούσε στην Ελλάδα το 1950 ενέπνευσε γνωστό ζαχαροπλαστείο της εποχής και ονόμασε το γλυκό αυτό πάστα σεράνο προς τιμήν της. Κλασικό γλυκό και αξεπέραστο με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι.

Μεσαία
1:00

10

30 λεπτά

30 λεπτά

σερανο - τουρτα σερανο - παστα σερανο - σερανο ζαχαροπλαστειο - σερανο αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Video

Εκτέλεση

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  1. Αλείφουμε το βούτυρο σε 3 ταψάκια με διάμετρο 20 εκ.
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
  4. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  6. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά να κρεμώσουν.
  7. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μίγμα.
  8. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα μισά κοσκινισμένα υλικά, όλο το γάλα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά.
  9. Ισομοιράζουμε στις 3 φόρμες.
  10. Ψήνουμε για 25 λεπτά με 30 λεπτά να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν τα θέλετε μεγαλύτερα σε επιφάνεια, χρησιμοποιείστε μόνο 2 ταψάκια 23 εκ.

ΚΡΕΜΑ

  1. Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Χτυπάμε το  βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
  3. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στο βούτυρο, τα 400 γραμ. άχνη, το κακάο και το αλάτι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμιγνύουμε τα υλικά, ώστε να κρεμώσουν.
  4. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια και την κρέμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του μίγματος προσθέτοντας λίγη άχνη, αν το θέλουμε πιο σφιχτό ή λίγη κρέμα αν το θέλουμε πιο αραιό. Δυο πρέζες κανέλα στη κρέμα, θα απογειώσουν τη γεύση 

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

  1. Κόβουμε μια λεπτή φέτα (δίσκο) από κάθε παντεσπάνι στην επιφάνεια.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια που κόψαμε και τα κάνουμε πολύ μικρά ψίχουλα ή τα ψιχουλίαζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα και αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο λικέρ. Απλώνουμε λεπτή στρώση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι – κρέμα και τελειώνουμε, αλείφοντας όλο το γλυκό με κρέμα.
  4. Τέλος, ντύνουμε όλη την επιφάνεια  πάνω και πλαϊνά με ψίχουλα. 
Απόρρητο