Μία τούρτα-κέικ σοκολάτα με τζίντζερ του ονείρου! Η γεύση, η υφή, η όψη, σε κάνουν να μην μπορείς να αντισταθείς σε ακόμα ένα...

Μία τούρτα-κέικ σοκολάτα με τζίντζερ του ονείρου! Η γεύση, η υφή, η όψη, σε κάνουν να μην μπορείς να αντισταθείς σε ακόμα ένα κομμάτι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
32

Για το κέικ

  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα (σε θερμ. δωμ.)
  • 270 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 450 γρ. γάλα
  • 2 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • ινδική καρύδα για το τελείωμα
  • Για την επικάλυψη
  • 3 ασπράδια
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.γ. υγρή βανίλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τούρτα με τζίντζερ

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε 2 φόρμες με διάμετρο 23 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.

    Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

    Χτυπάμε για 4΄-5΄να κρεμώσει.

    Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους προσθέτουμε στο βούτυρο.

    Προσθέτουμε τη βανίλια και το φρέσκο τζίντζερ.

    Χτυπάμε καλά με το μίξερ.

    Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

    Εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα με τα στερεά υλικά.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι με το μίξερ, ώσπου να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.

    Απαλά προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και αναδιπλώνουμε με σπάτουλα.

    Για το ψήσιμο

    Ισομοιράζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 35΄-40΄.

    Ελέγχουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα.

    Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.

    Αφήνουμε για 1 ώρα στις φόρμες να κρυώσουν καλά.

    Βγάζουμε σε σχάρα κι αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.

    Κόβουμε στη μέση κι έτσι έχουμε 4 φέτες.

    Κάνουμε 4 στρώσεις κέικ και γλάσο και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

    Για το λευκό γλάσο

    Σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι και το αλάτι.

    Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 7΄- 8΄, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄- 2΄.

    Αν σας άρεσε η τούρτα σοκολάτα με τζίντζερ, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

    νηστίσιμη τούρτα black forest συνταγη
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται