Εκτέλεση
Το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 7΄-8΄ ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο και τα ενώνουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον αέρα που εγκλωβίσαμε στα χτυπημένα αυγά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα.
Όταν ψηθεί, αφήνουμε να περάσουν 5΄-6΄, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Το σιρόπι
Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν.
Δεν τα βράζουμε, γιατί θα κόψει το γάλα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τις δυο σοκολάτες
Σε μικρή κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την πικρή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Το ίδιο κάνουμε και με τη λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 500 ml κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Παίρνουμε τα 2/3 από την παχύρρευστη κρέμα και τα ενώνουμε απαλά με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Ενώνουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα (1/3) με τη λιωμένη πικρή σοκολάτα.
Αφήνουμε και τις δυο μους στο ψυγείο για 15΄.
Για το στήσιμο
Στη φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι στρώνουμε μεμβράνη (να περισσεύει από τα τοιχώματα αρκετή).
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη.
Βάζουμε στη φόρμα ένα κομμάτι.
Το αλείφουμε με πινέλο, με αρκετό σιρόπι, να ποτίσει καλά.
Απλώνουμε επάνω τη μισή μους λευκής σοκολάτας.
Καλύπτουμε με όλη τη μους πικρής σοκολάτας.
Τέλος, κάνουμε μία στρώση με την υπόλοιπη λευκή.
Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε καλά με πινέλο.
Γυρίζουμε τις μεμβράνες που προεξέχουν από τη φόρμα και καλύπτουμε καλά όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες – ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.
Για το γλάσο
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος.
Ξεφορμάρμουμε, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τοποθετούμε σε τουρτιέρα.
Περιχύνουμε με το γλάσο.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.