Τούρτα σοκολατίνα

Τούρτα σοκολατίνα, γευστική με έντονη γεύση σοκολάτας που αρέσει σε όλους.

Εύκολη
0:25

12

15 λεπτά

10 λεπτά

συνταγη για τουρτα σοκολατινα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  1. Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
  2. Προσθέτουμε 1-1 τους κρόκους, ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε και την καρυδόψυχα και το κονιάκ.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι να κάνουν απαλές κορυφές.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα.
  6. Ρίχνουμε λίγη μαρέγκα  στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε, απαλά.
  7. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
  8. Με απαλές κινήσεις, διπλώνουμε το μίγμα.
  9. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ., αδειάζουμε το μίγμα.
  10. Ψήνουμε στους 100°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30-35΄.

ΚΡΕΜΑ

  1. Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπέν μαρί και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρευστη μορφή να κάνει απαλές κορυφές.
  4. Κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα.
  5. Ρίχνουμε λίγη κρέμα στη λιωμένη κρύα σοκολάτα και αναδιπλώνουμε να ενωθούν, ρίχνουμε και την υπόλοιπη.
  6. Διπλώνουμε απαλά, την αδειάζουμε στο παντεσπάνι.
  7. Παγώνουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει και τα καρύδια.
Απόρρητο