Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε 1-1 τους κρόκους, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε και την καρυδόψυχα και το κονιάκ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι να κάνουν απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα.
- Ρίχνουμε λίγη μαρέγκα στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε, απαλά.
- Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
- Με απαλές κινήσεις, διπλώνουμε το μίγμα.
- Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ., αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε στους 100°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30-35΄.
ΚΡΕΜΑ
- Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπέν μαρί και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το λιωμένο κακάο και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρευστη μορφή να κάνει απαλές κορυφές.
- Κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα.
- Ρίχνουμε λίγη κρέμα στη λιωμένη κρύα σοκολάτα και αναδιπλώνουμε να ενωθούν, ρίχνουμε και την υπόλοιπη.
- Διπλώνουμε απαλά, την αδειάζουμε στο παντεσπάνι.
- Παγώνουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει και τα καρύδια.