• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
29
  • Για το παντεσπάνι
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 70 γραμ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. αλεσμένη καρυδόψυχα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Για την κρέμα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 200 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • λίγα καρύδια χοντροκομμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τo παντεσπάνι

    Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.

    Προσθέτουμε 1-1 τους κρόκους, ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε και την καρυδόψυχα και το κονιάκ.

    Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι να κάνουν απαλές κορυφές.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε τη μαρέγκα.

    Ρίχνουμε λίγη  στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε, απαλά.

    Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

    Με απαλές κινήσεις, διπλώνουμε το μίγμα.

    Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ., αδειάζουμε το μίγμα.

    Ψήνουμε στους 100°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30-35΄.

    Για την κρέμα

    Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπέν μαρί και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.

    Προσθέτουμε το λιωμένο κακάο και ανακατεύουμε.

    Την τρυπάμε  να κάνει απαλές κορυφές.

    Κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα.

    Ρίχνουμε λίγη στη λιωμένη κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε, ρίχνοντας και την υπόλοιπη.

    Διπλώνουμε απαλά, την αδειάζουμε στο παντεσπάνι, παγώνουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει και τα καρύδια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται