Μοναδική τούρτα με σοκολάτα και φράουλες! Καταπληκτικός συνδυασμός γεύσεων χωρίς να σε λιγώνει.

Μοναδική τούρτα με σοκολάτα και φράουλες! Καταπληκτικός συνδυασμός γεύσεων χωρίς να σε λιγώνει.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
213

Για την τούρτα σοκολατίνα

  • 250 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο κρύο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και σκουπισμένες)

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα με περισσότερη από 60% περιεκτικότητα σε κακάο θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή κονιάκ
  • Λίγες φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.

    Παγώνουμε καλά την τούρτα για 2-3 ώρες.

    Σερβίρουμε αφού μείνει 10΄-15΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

    Για την τούρτα σοκολατίνα

    Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο.

    Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα.

    Το απλώνουμε σε φόρμα– δαχτυλίδι 26 εκ.

    Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει.

    Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την αλείφουμε.

    Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν.

    Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30 λεπτά.

    Για την κρέμα σοκολάτας

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ.

    Περιχύνουμε με την κρέμα.

    Σκεπάζουμε για 1 λεπτά.

    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο.

    Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα.

    Προσοχή, γιατί αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα, η σοκολάτα δεν θα λιώσει και το μείγμα δεν θα πήξει.

    Αφήνουμε 10 με 15 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.

    Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες.

    Βάζουμε στο ψυγείο.

    Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.

    Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10 με 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

    Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα.

    Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό).

    Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.

    Αν θέλουμε αντί για γεμιστά μπισκότα φτιάχνουμε τη βάση από σαβαγιάρ βουτυγμένα σε λικέρ ή παντεσπάνι βρεγμένο με λικέρ.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε, να καθαρίζετε και να συντηρείτε σωστά τις φράουλες.

    Μετά την καταπληκτική τούρτα σοκολατίνα με φράουλες ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω τέλειο γλυκό με φράουλες και σοκολάτα:

    γλυκό με φράουλες και σοκολάτα
    Διαφήμιση

    Τι θα φτιάξεις με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν το Πάσχα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται