Για την τούρτα σοκολατίνα
Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο.
Με κουτάλι ανακατεύουμε καλά να νοτίσει το μείγμα.
Το απλώνουμε σε φόρμα– δαχτυλίδι 26 εκ.
Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την αλείφουμε.
Απλώνουμε τις φράουλες σε μια στρώση και τις πατάμε με το χέρι να κολλήσουν.
Παγώνουμε τη βάση της τούρτας για 30 λεπτά.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ.
Περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε για 1 λεπτά.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το λικέρ και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να γυαλίσει το μείγμα.
Αφήνουμε 10 με 15 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.
Το αδειάζουμε σιγά σιγά πάνω στη βάση με τις φράουλες.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Σε 2-3 ώρες, ανάλογα με την ψύξη του ψυγείου που έχουμε, θα είναι έτοιμη.
Λίγο πριν σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 10 με 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτάμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα.
Κόβουμε σε κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο (μαχαίρι σε ζεστό νερό).
Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγες φράουλες.
Αν θέλουμε αντί για γεμιστά μπισκότα φτιάχνουμε τη βάση από σαβαγιάρ βουτυγμένα σε λικέρ ή παντεσπάνι βρεγμένο με λικέρ.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε, να καθαρίζετε και να συντηρείτε σωστά τις φράουλες.