"
Μια από τις πιο ωραίες λευκές τούρτες, με έντονο το άρωμα του καφέ και του αμυγδάλου. Απίστευτη συνταγή που πρέπει να δοκιμάστε οπωσδήποτε! Υπέροχη...

Μια από τις πιο ωραίες λευκές τούρτες, με έντονο το άρωμα του καφέ και του αμυγδάλου. Απίστευτη συνταγή που πρέπει να δοκιμάστε οπωσδήποτε!

Υπέροχη συνταγή για τούρτα τιραμισού με καραμελωμένα αμύγδαλα κροκάν από την Αργυρώ. Δοκιμάστε την και θα πάθετε πλάκα! Το άρωμα από το αμύγδαλο και τον καφέ είναι το κάτι άλλο!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το παντεσπάνι

  • 6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα

  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 2 φλ. βραστό νερό
  • 1 φλ. γλυκό κρασί Σάμου ή Λήμνου
  • 7 κ.σ. ρούμι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γρ. ζάχαρη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο.

    Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι πριν το κόψουμε.

    Για το παντεσπάνι

    Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά στο μίξερ για 8 με 10 λεπτά μέχρι ν’ ασπρίσουν.

    Τότε ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη (βροχηδόν) και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

    Κοσκινίζουμε τα τρία είδη αλευριών σε λαδόκολλα και λίγο λίγο τα προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά, χτυπώντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στον αέρα στους 160°C.

    Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο φόρμες στρογγυλές 20 ή 22 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μιας χρήσεως).

    Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο φόρμες και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει ελαφρά.

    Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.

    Διαφήμιση

    Για το μίγμα καφέ-ρούμι

    Διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό και προσθέτουμε το γλυκό κρασί, το ρούμι και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.

    Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και 3/4 φλ. από το μίγμα καφέ-ρούμι.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο της τούρτας

    Κόβουμε κάθε παντεσπάνι σε δύο φέτες.

    Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα.

    Με πινελάκι αλείφουμε με το 1/4 φλ. μίγμα καφέ-ρούμι.

    Απλώνουμε 1 φλ. κρέμα μασκαρπόνε και στρώνουμε με σπάτουλα.

    Επαναλαμβάνουμε μέχρι να στήσουμε την τούρτα με τα τέσσερα παντεσπάνια.

    Αλείφουμε όλη την τούρτα εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε. Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.

    Σε τηγάνι με χοντρή βάση, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και απλώνουμε με κουτάλι να κρυώσει καλά το μίγμα.

    Το θρυμματίζουμε στο μίξερ ή σε γουδί.

    Πασπαλίζουμε την τούρτα και στα πλάγια με καραμελωμένα αμύγδαλα.

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου για τιραμισού, ρίξτε μια ματιά και στη παρακάτω συνταγή για τιραμισού:

    Ποια εκδοχή του τιραμισού θα επιλέγατε εσείς;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×