Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ
- Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και λίγο λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική.
- Tη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα.
- Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
- Δίνουμε σε καθένα σχήμα λεπτού δίσκου και τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Βάζουμε σε κάθε πίτσα φέτες μοτσαρέλα, ντομάτα, λίγο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα πιτσάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ