"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα υπέροχα πιτσάκια

  • 350 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, όσο σηκώσει
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • Λίγα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο καλαμποκάλευρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα πιτσάκια

    Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και λίγο λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό.

    Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική.

    Tη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα.

    Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.

    Δίνουμε σε καθένα σχήμα λεπτού δίσκου και τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο.

    Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους.

    Βάζουμε σε κάθε πίτσα φέτες μοτσαρέλα, ντομάτα, λίγο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.

    Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε τα πιτσάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×