• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
41
  • 500 γραμ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
  • 1½ κ.σ. κονιάκ
  • 1/3 φλ. φιλέ αμυγδάλου (λεπτές φέτες αμυγδαλόψιχας)
  • 1½ κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. (επιπλέον) ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • Για τη σάλτσα κεράσι
  • 1½ φλ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
  • 3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κονιάκ
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο

    Θέλουμε να φουσκώσει και να ροδίσει

    Αφράτη κερασόπιτα αμυγδάλου

    Βάζουμε σε μπολ τα κεράσια και τα περιχύνουμε με το κονιάκ.

    Τα ανακατεύουμε καλά, να κατεβάσουν τα κεράσια ζουμί. Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι.

    Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄-4΄ να γίνουν σαν αραιός χυλός, όπως αυτός της κρέπας.

    Βουτυρώνουμε με 1/2 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.

    Αδειάζουμε τα μαριναρισμένα κεράσια. Από πάνω απλώνουμε το χυλό.

    Ψήνουμε στους 200οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, να κάνει σώμα η κερασόπιτα και να αρχίσει να πήζει.

    Μόλις πήξει από πάνω, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμύγδαλο και βάζουμε εδώ κι εκεί το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η πίτα.

    Για τη σάλτσα

    Βάζουμε τα κεράσια σε ταψάκι και το αφήνουμε για 5΄-6΄ σε δυνατό φούρνο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το κονιάκ.

    Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τη ζάχαρη.

    Προσθέτουμε στη λιωμένη ζάχαρη τα ζεστά κεράσια και σκεπάζουμε με καπάκι.

    Σιγοβράζουμε για 5΄, να γίνει σαν ψεύτικο γλυκό κουταλιού.

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

    Σερβίρουμε την κερασόπιτα με κουτάλι – δεν κόβεται σε κομμάτια!

    Την περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσι.

    Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το γλυκό και με άλλα φρούτα της αρεσκείας μας, π.χ. φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες, ροδάκινα.

    Αν σας άρεσε η αφράτη κερασόπιτα αμυγδάλου, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    κερασόπιτα
    Διαφήμιση

    Ποια άλλη συνταγή με κεράσι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται