Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
- Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται το σπιτικό λικέρ.
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια.
- Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.
- Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
- Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.
Tips
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ ποτοποιίας, βότκα, λευκό ρούμι, τζιν, τσίπουρο ή γκράπα.