Λιμοντσέλο (limoncello)

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο δροσερό λικέρ Λιμοντσέλο με ελάχιστα υλικά και σερβίρετέ το μετά από γεύμα. Είναι απλά τέλειο!

Δύσκολη
0:25

2 - μπουκάλια

15 λεπτά

10 λεπτά

λιμοντσέλο - limoncello

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
  2. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται το σπιτικό λικέρ.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  4. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες.
  6. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
  7. Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια.
  8. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.
  2. Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
  3. Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ ποτοποιίας, βότκα, λευκό ρούμι, τζιν, τσίπουρο ή γκράπα.
Απόρρητο