• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
659

Υλικά

  • Μερίδες 2 μπουκάλια
  • 10 βιολογικά λεμόνια
  • 1 λίτρο αλκοόλ
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 500 γραμ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιμοντσέλο (limoncello)

    Πλένουμε καλά τα λεμόνια που θα φτιαξουμε το λιμοντσέλο, αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται το σπιτικό λικέρ.

    Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.

    Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

    Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.

    Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 3 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ ποτοποιίας, βότκα, λευκό ρούμι, τζιν, τσίπουρο ή γκράπα.

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Ποιό άλλο λικέρ σ' αρέσει;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται