Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλέγουμε μανταρίνια ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε πολύ καλά.
- Τα τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι γύρω γύρω.
- Καρφώνουμε από 1 μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι, τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Τα σκεπάζουμε με κονιάκ. Κλείνουμε το βάζο και τα αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο για 3 εβδομάδες.
- Μετά από 3 εβδομάδες κάνουμε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό, βράζοντάς τα για 3’-4’.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σουρώνουμε το αλκοόλ από τα μανταρίνια και το ενώνουμε με το κρύο πλέον σιρόπι.
- Τέλος σουρώνουμε το λικέρ σε ψιλή σίτα και το βάζουμε σε μπουκάλι που να κλείνει καλά (γυάλινο).
- Το αφήνουμε για 2 εβδομάδες. Έπειτα το παγώνουμε και σερβίρουμε.
- Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε, να καθαρίζετε και να διατηρείτε σωστά τα εσπεριδοειδή!
- Με τα μανταρίνια που χρησιμοποιήσατε για το λικέρ μανταρίνι, φτιάξτε γλυκό μανταρίνι.