Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ τα κεράσια και τα περιχύνουμε με το κονιάκ.
- Τα ανακατεύουμε καλά, να κατεβάσουν τα κεράσια ζουμί. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι.
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄- 4΄ να γίνουν σαν αραιός χυλός.
- Βουτυρώνουμε με 1/2 κουταλάκι γλυκού βούτυρο ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
- Αδειάζουμε τα μαριναρισμένα κεράσια. Από πάνω απλώνουμε το χυλό.
- Ψήνουμε στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, να κάνει σώμα η κερασόπιτα και να αρχίσει να πήζει.
- Μόλις πήξει από πάνω, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμύγδαλο και βάζουμε εδώ κι εκεί το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η πίτα.
ΣΑΛΤΣΑ
- Βάζουμε τα κεράσια σε ταψάκι και το αφήνουμε για 5΄-6΄ σε δυνατό φούρνο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το κονιάκ.
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε στη λιωμένη ζάχαρη τα ζεστά κεράσια και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Σιγοβράζουμε για 5΄, να γίνει σαν ψεύτικο γλυκό κουταλιού.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Την περιχύνουμε με τη σάλτσα κεράσι.
- Σερβίρουμε την κερασόπιτα με κουτάλι – δεν κόβεται σε κομμάτια!
- Μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το γλυκό και με άλλα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες, ροδάκινα.