Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
- Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 23 εκ.
- Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Στρώνουμε μέσα τα μισά ψιλοκομμένα βερίκοκα στο ταψάκι.
- Καθαρίζουμε τα φρέσκα ροδάκινα (προσοχή, να μην είναι πολύ γινωμένα γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά στο ψήσιμο).
- Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε 6 ή 8 φέτες.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα φρέσκα ροδάκινα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη.
- Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το κονιάκ.
- Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι.
- Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα.
- Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα.
- Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄.
- Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Σερβίρουμε την αναποδογυριστή πίτα με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ