Για την ανάποδη ροδακινόπιτα
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 23 εκ.
Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Στρώνουμε μέσα τα μισά ψιλοκομμένα βερίκοκα στο ταψάκι.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα ροδάκινα (προσοχή, να μην είναι πολύ γινωμένα γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά στο ψήσιμο).
Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε 6 ή 8 φέτες.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα.
Ρίχνουμε τα φρέσκα ροδάκινα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη.
Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το κονιάκ.
Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι.
Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα.
Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα.
Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄.
Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Σερβίρουμε την αναποδογυριστή πίτα με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια.