Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το παγωτό χαλβά με ταχίνι, χρησιμοποιούμε το μεταλλικό κουτί (410 γραμμαρίων) από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα.
- Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄- 6΄.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι για το παγωτό χαλβά, πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ) ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα για το παγωτό χαλβά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄.
- Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό και το ξαναπαγώνουμε για 30΄.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.
- Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ