Παγωτό χαλβά χωρίς ζάχαρη με λίγα υλικά! Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα θα σας γεμίσουν ενέργεια!

Παγωτό χαλβά χωρίς ζάχαρη με λίγα υλικά! Ταχίνι, μέλι και αμύγδαλα θα σας γεμίσουν ενέργεια!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
34

Για το παγωτό χαλβά με ταχίνι

  • 1 συσκ. φυτική σαντιγί
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκ. ταχίνι
  • 2 συσκ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1½ φλ. αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το παγωτό χαλβά με ταχίνι

    Για το παγωτό χαλβά με ταχίνι, χρησιμοποιούμε το μεταλλικό κουτί (410 γραμμαρίων) από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα.

    Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄- 6΄.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι για το παγωτό χαλβά, πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ) ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.

    Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα για το παγωτό χαλβά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.

    Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄.

    Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Εσείς ποιο χαλβά προτιμάτε;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται