Εκτέλεση
Για να μετρήσουμε τα υλικά για το παγωτό χαλβάς με ταχίνι, χρησιμοποιούμε το μεταλλικό κουτί (410 γραμμαρίων) από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα.
Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5΄- 6΄. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι, πάντα ανακατεύοντας και τέλος σε χαμηλή ταχύτητα (στο μίξερ) ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄. Μάθετε όλα τα μυστικά για να γίνει τέλειο τα παγωτό σας.
Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξαναπαγώνουμε για 30΄. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές.