Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Εκτέλεση
ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
- Βάζουμε το ασπράδι σε μπολ και το χτυπάμε με σύρμα να φουσκώσει.
- Με πινέλο αλείφουμε τα ροδοπέταλα με ασπράδι.
- Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
CUPCAKES
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
- Τοποθετούμε χαρτάκια σε ένα ταψί με θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄, μέχρι να γίνει αφράτο.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά μαζί με 1 κ.σ. αλεύρι, το ροδόνερο και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντας περίπου κατά τα 2/3.
- Βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25΄.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
- Σε μπολ βάζουμε την άχνη, το ροδόνερο και το νερό.
- Ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει το γλάσο.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το χρώμα και ανακατεύουμε ώστε να το φέρουμε στο χρώμα που επιθυμούμε.
- Περιχύνουμε τα cupcakes με το γλάσο και πριν στεγνώσει κολλάμε από ένα ζαχαρωτό ροδοπέταλο.
- Θέλετε να μάθετε και όλα τα μυστικά μου για τα πιο αφράτα και ζουμερά cupcakes; Διαβάστε τα αναλυτικά εδώ!