Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.
- Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180°C.
- Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.
- Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ