Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
- Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
- Μόλις τις πανάρουμε όλες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
- Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.
- Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
- Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
- Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το βαλσαμικό και τέλος το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.
- Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.