Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).
Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
Μόλις τις πανάρουμε όλες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα.
Για τη σάλτσα
Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.
Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το βαλσαμικό και τέλος το ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.
Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.