• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 30 τμχ

Για τις τυροκροκέτες

  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. κασέρι
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. αλεύρι .ο.χ. (για το πανάρισμα)
  • Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

  • 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
  • 1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κ.γ. αλάτι (ανθός αλατιού)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις τυροκροκέτες

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).

    Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).

    Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.

    Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

    Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.

    Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα ντομάτας.

    Διαφήμιση

    Για τη σάλτσα

    Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.

    Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.

    Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.

    Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το βαλσαμικό και τέλος το ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.

    Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

    Μπορούμε να σερβίρουμε αυτή τη σάλτσα ντομάτας με σπαγγέτι και 1 κ.σ. ξινομυζήθρα.

    Επίσης, ταιριάζει με ψητό κρέας ή ψάρι, ενώ είναι πεντανόστιμη ακόμα και σαν ντιπ ή σαν ντρέσινγκ σε σαλάτα.

    ψαροκροκέτεσ

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×