Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
Εκτέλεση
ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
- Για το λικέρ κουμ κουάτ, πλένουμε καλά πρώτα τα φρούτα. Με ένα σουβλί ή πιρούνι τα τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια.
- Τα βάζουμε σε βάζο που σφραγίζει. Περιχύνουμε με αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε να σταθεί 3 εβδομάδες σε δροσερό σημείο.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τον κρόκο Κοζάνης και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά. Σφραγίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1 εβδομάδα.
- Σουρώνουμε το λικέρ με το κατακίτρινο χρώμα σε ψιλή σήτα ή τουλπάνι ή ακόμα και σε φίλτρο του καφέ.
- Το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε παγωμένο.
- Δεν υπάρχει καλύτερο χωνευτικό από το λικέρ κουμ κουάτ. Η γεύση του διαρκεί για πολλή ώρα και είναι ιδανικό να το απολαύσετε μετά από πλούσια γιορτινά γεύματα.
[adrotate banner=”49″]
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ