Ψητό κοτόπουλο φιλέτο με σαλάτα

Ψητό κοτόπουλο φιλέτο μαλακό, με τόση νοστιμιά; Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή μου, σερβίρετέ το με τη σαλάτα που σας προτείνω και θα έχετε ένα ελαφρύ πιάτο με γεύση μοναδική, έτοιμο σε 10 λεπτά! Ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας

Μεσαία
0:20

4

10 λεπτά

10 λεπτά

Ψητό κοτόπουλο φιλέτο με σαλάτα μανιταριών

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Εξοπλισμός

Γκριλιέρα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πλακέ.
  2. Το βάζουμε σε μπολ.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε γουδί και τα χτυπάμε.
  4. Αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο με τη μαρινάδα.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες.
  6. Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Κόβουμε το ψητό κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  8. Σερβίρουμε με σαλάτα μανιταριών.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1 λεπτά.
  2. Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.
  3. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βαλσάμικο.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  5. Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη σαλάτα.
  6. Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα καρύδια, τα ρόδια, το δυόσμο και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
  7. Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετά φιλέτα με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω.
  2. Βγάζω από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση όσα μαριναρισμένα φιλέτα χρειάζομαι για να αποψυχθούν σωστά.
  3. Τα ψήνω στην σχάρα ή στον φούρνο.
  4. Προτεινόμενες συνταγές

Απόρρητο