Εκτέλεση
Ακολουθήστε τη συνταγή μου κατά γράμμα για ψητό κοτόπουλο φιλέτο, μαλακό και πεντανόστιμο.
Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πλακέ. Το βάζουμε σε μπολ.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε γουδί και τα χτυπάμε. Αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15′ μέχρι μερικές ώρες.
Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3-4′ από κάθε πλευρά. Κόβουμε το ψητό κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε με σαλάτα μανιταριών.
Για τη σαλάτα μανιταριών
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄. Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε το βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη σαλάτα. Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα καρύδια, τα ρόδια, το δυόσμο και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.
Εδώ σας έχω περισσότερες μοναδικές συνταγές για σαλάτες που θα σας καταπλήξουν!
Extra μυστικό
Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετά φιλέτα με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω. Βγάζω από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση όσα μαριναρισμένα φιλέτα χρειάζομαι για να αποψυχθούν σωστά. Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες και δείτε 5 υπέροχες συνταγές για μαρινάδα στην κατάψυξη.
Τα ψήνω στην σχάρα ή στον φούρνο.