Εύκολη ταραμοσαλάτα μους χωρίς ψωμί

Εύκολη μους ταραμά με 4 υλικά που γίνεται σε 3 λεπτά, χωρίς μίξερ και είναι συγκλονιστική. Ανάλαφρη ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί και χωρίς υδατάνθρακες.

Εύκολη
0:05

2 μερίδες

5 λεπτά

μουσ ταραμα - ταραμοσαλάτα χωρίσ ψωμί - ταραμοσαλάτα μους

Υλικά

Εξοπλισμός

Γουδί

Γουδί

Ραβδομπλέντερ

Ραβδομπλέντερ

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ (ιδανικά με ραβδομπλέντερ και ψηλό-στενό δοχείο), βάζουμε τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το τριμμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία αλοιφή.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα σταθερά. Αρχίζει να δένει και να γίνεται κρεμώδης.
  4. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο για περισσότερο σώμα και άρωμα. Η υφή θα γίνει πιο πυκνή.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά παγωμένο νερό, λίγο-λίγο, χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να αποκτήσει η μους την επιθυμητή, ανάλαφρη υφή. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το νερό.
  6. Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο στο τέλος και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  7. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο λεμόνι για περισσότερη οξύτητα ή λίγο ακόμη λάδι για πιο απαλή γεύση.
  8. Μεταφέρουμε τη μους ταραμοσαλάτα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
  9. Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
  10. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Λαγάνα

Tips

  • Με το νερό στην ταραμοσαλάτα θα πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε.
  • Η κλασική ταραμοσαλάτα γίνεται με ψωμί ή πατάτα. Αυτή η ταραμοσαλάτα μους δεν έχει τίποτα από τα δύο! Γίνεται χωρίς ψωμί, χωρίς πατάτα, μόνο με λάδι και νερό!
  • Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μελάνι σουπιάς για μια εντυπωσιακή εκδοχή: μαύρη ταραμοσαλάτα με βαθιά θαλασσινή γεύση.

μουσ ταραμα - ταραμοσαλάτα χωρίσ ψωμί - ταραμοσαλάτα μους

Απόρρητο