Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ MUFFIN ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά.
- Απαλά, ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα.
- Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.
- Ισομοιράζουμε τα μαφιν πορτοκαλιού στις θήκες.
- Ακουμπάμε κομμάτια σοκολάτας στην επιφάνεια τους.
- Ψήνουμε τα μαφιν πορτοκαλιού σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκαν στο κέντρο τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στην φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ