Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Υλικά

  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγη κανέλα
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • ξύλο κανέλας

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Ανακατεύουμε πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.

Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180 C.

Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.

Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.

Αν αγαπάς την παραδοσιακή σιροπιαστή πίτα αμυγδάλου, τότε θα λατρέψεις και την παρακάτω υπέροχη συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/amugdalopita-siropiasti/