Για τα crostini
Για να φτιάξετε τα crostini με μανιτάρια, διαλέξτε ένα ψωμί με προζύμι και κόψτε λεπτές φέτες. Τα φρέσκα μανιτάρια αφήνουν μοναδικά αρώματα και ο συνδυασμός με το μανούρι ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.
Κόβουμε λεπτές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί.
Ζεσταίνουμε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με λίγο βούτυρο.
Ροδίζουμε το ψωμί κι από τις 2 πλευρές για 1-1/2 με 2’ να κάνει ρόδινη κρούστα.
Κόβουμε στη μέση 1 σκελίδα σκόρδο και την τρίβουμε πάνω στο ψωμί.
Για τη γέμιση με μανιτάρια
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και την σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
Σοτάρουμε σκόρδο και πιπεριά για 1´.
Αφαιρούμε το σκόρδο
Προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2-3’ σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος σβήνουμε τα μανιτάρια με το βαλσαμικό ξύδι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ισομοιράζουμε τα μανιτάρια στα crostini, πασπαλίζουμε με τρίμματα από μανούρι.
Τέλος γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε τα κροστίνι ζεστά αμέσως.
Εναλλακτικά, ψήστε το ψωμί σε τοστιέρα ή στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να γίνει τραγανό.