Υλικά
Εξοπλισμός
Γουδί
Ραβδομπλέντερ
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Στο μίξερ (ιδανικά με ραβδομπλέντερ και ψηλό-στενό δοχείο), βάζουμε τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το τριμμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία αλοιφή.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το χτύπημα σταθερά. Αρχίζει να δένει και να γίνεται κρεμώδης.
- Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο για περισσότερο σώμα και άρωμα. Η υφή θα γίνει πιο πυκνή.
- Ρίχνουμε σταδιακά παγωμένο νερό, λίγο-λίγο, χτυπώντας παράλληλα, μέχρι να αποκτήσει η μους την επιθυμητή, ανάλαφρη υφή. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το νερό.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο στο τέλος και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
- Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο λεμόνι για περισσότερη οξύτητα ή λίγο ακόμη λάδι για πιο απαλή γεύση.
- Μεταφέρουμε τη μους ταραμοσαλάτα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
- Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Λαγάνα
Tips
- Με το νερό στην ταραμοσαλάτα θα πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε.
- Η κλασική ταραμοσαλάτα γίνεται με ψωμί ή πατάτα. Αυτή η ταραμοσαλάτα μους δεν έχει τίποτα από τα δύο! Γίνεται χωρίς ψωμί, χωρίς πατάτα, μόνο με λάδι και νερό!
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μελάνι σουπιάς για μια εντυπωσιακή εκδοχή: μαύρη ταραμοσαλάτα με βαθιά θαλασσινή γεύση.