Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τον χυμό λάιμ.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την ντομάτα.
- Με δυο κουτάλια ανακατεύουμε το guacamole μέχρι να λιώσει το αβοκάντο αλλά να μην πολτοποιηθεί. Πρέπει να μείνουν μερικά κομμάτια.
- Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ και καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
- Το γουακαμόλε σερβίρεται αμέσως.
- Αν θέλετε να το διατηρήσετε δροσερό μέχρι να φτιάξετε τις γαρίδες πρέπει να το καλύψετε με ένα κομμάτι μεμβράνη.
- Φροντίστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του ώστε να μην οξειδωθεί και αλλάξει χρώμα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
- Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε να ντυθούν οι γαρίδες.
- Ζεσταίνουμε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Σοτάρουμε για 1½ λεπτό.
- Αναποδογυρίζουμε τις γαρίδες να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 1 με 1½ λεπτό.
- Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Κόβουμε αγγούρι σε φέτες.
- Ακουμπάμε επάνω λίγο guacamole. Γαρνίρουμε κάθε μπουκιά με μια γαρίδα.
- Σερβίρουμε το υπόλοιπο αβοκάντο σε μπολ μαζί με τις γαρίδες.
- Εναλλακτικό σερβίρισμα για ατομικό ορεκτικό
- Βάζουμε λίγο γουακαμόλε σε μικρό γυάλινο ποτήρι και γαρνίρουμε με δυο γαρίδες και μία φέτα αγγούρι.