Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΝΑΤΑ (CAPONATA)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΝΑΤΑ (CAPONATA)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΝΑΤΑ (CAPONATA)
- Βάζουμε τα καρέ μελιτζάνας σε μπολ με νερό και 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Έτσι θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι στο μαγείρεμα.
- Στύβουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες για την καπονάτα και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
- Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι και κρατάμε 3 κουταλιές.
- [adrotate banner=”33″]
- Το βάζουμε να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει και να καραμελώσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για λίγο στη φωτιά να εξατμιστεί, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Τέλος, αφού πυκνώσει η σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την κάππαρη, τις ελιές, το κουκουνάρι, το βασιλικό, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι οι μελιτζάνες να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Παγώνουμε την καπονάτα και τη σερβίρουμε σαν σαλάτα.
- Μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες πριν τις βάλουμε στο ζεστό λάδι.
- Μπορείτε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες και να τις αφήσετε σε σουρωτήρι με βάρος ώστε να στραγγίσουν τελείως το λάδι τους.
- Εναλλακτικά, μπορείτε αντί να τηγανίσετε να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο βάζοντάς τες σε ένα ταψί, ραντίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο και ψήνοντάς τες για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Η καπονάτα είναι πάντα καλύτερη την επόμενη μέρα!
- Αγαπάτε την Ιταλική κουζίνα; Δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές εδώ.
Εκτός από την καπονάτα, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω τέλεια Ιταλική συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ