Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα στην επιφάνεια τους.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με κρύο νερό.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση και τα βράζουμε για 10′.
- Βγάζουμε τα κάστανα από το νερό.
- Όταν κρυώσουν, καθαρίζουμε τον φλοιό τους.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Βράζουμε για 15′.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
- Βράζουμε μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
- Βάζουμε τα καθαρισμένα κάστανα στο μπλέντερ και προσθέτουμε περίπου 1/3 φλ. σιρόπι.
- Αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα κάστανα.
- Βάζουμε τον πουρέ κάστανο σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια και το υπόλοιπο σιρόπι.
- Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά (2′ περίπου) ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει η κρέμα κάστανο και να στέκεται.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες σε ερμητικά κλειστό βάζο.
- Αν σας άρεσε η κρέμα κάστανο, δοκιμάστε την με κέικ κάστανο, τούρτα κάστανο ή με αυτά τα συγκλονιστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!