"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό κάστανα
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. νερό
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρέμα κάστανο

    Κρέμα κάστανο σαν πουρές!

    Κρεμα κάστανο βελούδινη. Αποθηκεύετε σε βαζάκια τον πουρέ κάστανο και είναι ιδανική λύση για να πλουτίσει με τη γεύση της τα γιορτινά γλυκά σας και όχι μόνο.

    Για την κρέμα κάστανο

    • Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα στην επιφάνεια τους.
    • Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με κρύο νερό.
    • Αφήνουμε να πάρουν βράση και τα βράζουμε για 10′.
    • Βγάζουμε τα κάστανα από το νερό.
    • Όταν κρυώσουν, καθαρίζουμε τον φλοιό τους.
    • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
    • Βράζουμε για 15′.
    • Τα στραγγίζουμε.
    • Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
    • Βράζουμε μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
    • Βάζουμε τα καθαρισμένα κάστανα στο μπλέντερ και προσθέτουμε περίπου 1/3 φλ. σιρόπι.
    • Αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα κάστανα.
    • Βάζουμε τον πουρέ κάστανο σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια και το υπόλοιπο σιρόπι.
    • Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά (2′ περίπου) ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει η κρέμα κάστανο και να στέκεται.
    • Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες σε ερμητικά κλειστό βάζο.

    Αν σας άρεσε η κρέμα κάστανο, δοκιμάστε την με κέικ κάστανο, τούρτα κάστανο ή με αυτά τα συγκλονιστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×