Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολύ καθαρό κάδο του μίξερ, βάζουμε τα παστεριωμένα ασπράδια, το αλάτι και με το σύρμα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 2′ -3′ μέχρι να κάνει σώμα η μαρέγκα και να δημιουργηθούν απαλές κορυφές που στέκονται.
- Σιγά-σιγά, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη βανίλια.
- Σταδιακά προσθέτουμε και την κοσκινισμένη άχνη, μέχρι να την βάλουμε όλη.
- Δυναμώνουμε το μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε το γλάσο να γυαλίσει για 3-4´ περίπου.
- Χωρίζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε διαφορετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ για να γαρνίρουμε πολύχρωμα τις παρασκευές μας.
- Βάζουμε σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την ανάλογη μύτη ζαχαροπλαστικής για γαρνίρισμα και γαρνίρουμε.
- Αν θέλουμε, κλείνουμε καλά την σακούλα να μην πάρει αέρα και υγρασία και διατηρούμε το γλάσο που περίσσεψε για 2-3 μέρες στο ψυγείο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αυτό είναι το ιδανικό γλάσο για βασιλόπιτα.
- Ανάλογα με την χρήση που θέλετε να κάνετε στο λευκό γλάσο, μπορείτε να κάνετε την σύστασή του λίγο πιο πυκνή. Προσθέτοντας λίγη επιπλέον άχνη ή λίγο πιο αραιή προσθέτοντας λίγες σταγόνες νερό.
- Δηλαδή μπορεί να θέλετε πιο σφιχτή και σταθερή υφή για περίγραμμα π.χ. στα μπισκότα ή πιο μαλακή υφή στην επιφάνεια των μπισκότων ή πάνω σε κέικ ή χριστουγενιάτικους κορμούς.
- Επίσης, αντί για αλάτι στην αρχική μορφή της μαρέγκας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρεμόριο (λευκή σκόνη στα σούπερ μάρκετ) που βοηθάει την μαρέγκα κάθε μορφής να κρατήσει τον όγκο της σταθερό.
- Διακοσμήστε μοναδικά τα μπισκότα σας με το λευκό γλάσο ζάχαρης, αλλά και κορμούς σαν τον κορμό με γλάσο!