Λικέρ κουμ κουάτ με Σαφράν

Λικέρ κουμ κουάτ με μοναδικό άρωμα και υπέροχη γεύση! Σερβίρετέ το και θα κλέψει τις εντυπώσεις

Δύσκολη
0:35

1 - μπουκάλι

30 λεπτά

5 λεπτά

λικέρ κουμ κουάτ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Εκτέλεση

ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ

  1. Για το λικέρ κουμ κουάτ, πλένουμε καλά πρώτα τα φρούτα. Με ένα σουβλί ή πιρούνι τα τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια.
  2. Τα βάζουμε σε βάζο που σφραγίζει. Περιχύνουμε με αλκοόλ. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε να σταθεί 3 εβδομάδες σε δροσερό σημείο.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τον κρόκο Κοζάνης και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  4. [adrotate banner=”49″]
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά. Σφραγίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1 εβδομάδα.
  6. Σουρώνουμε το λικέρ με το κατακίτρινο χρώμα σε ψιλή σήτα ή τουλπάνι ή ακόμα και σε φίλτρο του καφέ.
  7. Το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε παγωμένο.
  8. Δεν υπάρχει καλύτερο χωνευτικό από το λικέρ κουμ κουάτ. Η γεύση του διαρκεί για πολλή ώρα και είναι ιδανικό να το απολαύσετε μετά από πλούσια γιορτινά γεύματα.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.

Απόρρητο