Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
- Πλένουμε τα φρούτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Εγώ τα αφήνω σε χοντρά κομμάτια, γιατί έτσι και αλλιώς λιώνουν με το βράσιμο.
- Σε περίπτωση που θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι χωρίς κομμάτια, αφού τη βράσετε, πολτοποιήστε τη.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τα φρούτα και τη στέβια.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Η μαρμελάδα με στέβια είναι έτοιμη όταν αφήνει παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Δύο λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Όπως είναι ζεστή τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα καυτά βάζα.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
- Κάνετε διατροφή χωρίς ζάχαρη; Δείτε εδώ όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα ειδικά για εσάς!