Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βρέχουμε με λίγο νερό και ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη ή χρησιμοποιούμε μιας χρήσεως.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) και την άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ να κρεμώσουν και εν τω μεταξύ κόβουμε τα μπισκότα.
- Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα και τελευταία ρίχνουμε τα γεμιστά μπισκότα.
- Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε να σφίξει για 2 ώρες περίπου.
- Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόβουμε σε φέτες.
- Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ