Marquise σοκολάτας με μπισκότο

Σοκολάτα και μπισκότα παντρεύονται γλυκά σε αυτό το μοναδικό γλυκό! Φτιάξτε το και θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια

10

15 λεπτά

12 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Μπεν Μαρί

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βρέχουμε με λίγο νερό και ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη ή χρησιμοποιούμε μιας χρήσεως.
  2. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) και την άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ να κρεμώσουν και εν τω μεταξύ κόβουμε τα μπισκότα.
  5. Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα και τελευταία ρίχνουμε τα γεμιστά μπισκότα.
  6. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε να σφίξει για 2 ώρες περίπου.
  8. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόβουμε σε φέτες.
  9. Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.
  10. ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Μαρκίζ σοκολάτας

Απόρρητο