• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 12 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (60% κακάο)
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκευασία Mini μπισκότα γεμιστά
  • 10 μπισκότα γεμιστά με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Marquise σοκολάτας με μπισκότο

    Marquise σοκολάτας με μπισκότο

    Σοκολάτα και μπισκότα παντρεύονται γλυκά σε αυτό το μοναδικό γλυκό!

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    • Βρέχουμε με λίγο νερό και ντύνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη ή χρησιμοποιούμε μιας χρήσεως.
    • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
    • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) και την άχνη και τα χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ να κρεμώσουν και εν τω μεταξύ κόβουμε τα μπισκότα.
    • Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα και τελευταία ρίχνουμε τα γεμιστά μπισκότα.
    • Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Αδειάζουμε στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε να σφίξει για 2 ώρες περίπου.
    • Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το γλυκό για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόβουμε σε φέτες.
    • Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο.
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×