Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε φούντες και το πλένουμε.
- Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και κόβουμε σε καρέ ή λεπτές φέτες.
- Πλένουμε καλά τα baby καρότα. Δεν τα ξεφλουδίζουμε, τα μαγειρεύουμε ολόκληρα με την φλούδα τους και η γεύση τους είναι μοναδική.
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και το μπρόκολο.
- Βράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Βγάζουμε το μπρόκολο σε σουρωτήρι με μια τρυπητή κουτάλα.
- Στο ίδιο αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα baby καρότα και τις γλυκοπατάτες.
- Βράζουμε για 7’.
- Τα στραγγίζουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, το κορν φλάουρ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας πριν τα βάλουμε στη φωτιά για να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά να πήξει ανακατεύοντας τακτικά, περίπου 5’.
- Μόλις πάρει βράση η κρέμα απομακρύνουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη μουστάρδα και τα τριμμένα τυριά.
- Ανακατεύουμε να λιώσουν.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκατ. βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια στρώση και περιχύνουμε με την κρέμα.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 200ºC στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’ μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα.
- Σερβίρουμε αμέσως τα ογκρατέν λαχανικών με την τυρένια κρέμα.
- Μπορείτε να φτιάξετε αυτή την συνταγή με όποιο λαχανικό θέλετε όπως κουνουπίδι, πράσο, λαχανάκια Βρυξελλών κλπ.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και κατεψυγμένα λαχανικά αφού πρώτα τα μπλανσάρετε για 3’ σε βραστό αλατισμένο νερό.