Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Μίξερ χειρός
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες.
- Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά.
- Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο.
- Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.
- Βάλτε σπιτικό και αφράτο παντεσπάνι στις τούρτες σας, τους κορμούς σας και όπου αλλού το ζητάει η συνταγή, για να απολαύσετε γλυκά φτιαγμένα από τα χεράκια σας.