• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
658

Υλικά

  • Μερίδες 2 τεμ.
  • 6 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 35 γραμ. κόρν φλάουρ
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παντεσπάνι

    Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς στον αέρα.
    • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
    • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
    • Ρίχνουμε τις βανίλιες.
    • Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.
    • Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά.
    • Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
    • Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο.
    • Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί.
    • Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. 
    • Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.

    Βάλτε σπιτικό και αφράτο παντεσπάνι στις τούρτες σας, τους κορμούς σας και όπου αλλού το ζητάει η συνταγή, για να απολαύσετε γλυκά φτιαγμένα από τα χεράκια σας.

    Δείτε εδώ όλες μου τις συνταγές για τα ωραιότερα γλυκά με παντεσπάνι.

    Φτιάχνετε παντεσπάνι; Διαβάστε παρακάτω όλα τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται