Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εξοπλισμός
Γκριλιέρα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο το φιλέτο κοτόπουλο να γίνει πλακέ.
- Το βάζουμε σε μπολ.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε γουδί και τα χτυπάμε.
- Αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο με τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες.
- Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε το ψητό κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
- Σερβίρουμε με σαλάτα μανιταριών.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1 λεπτά.
- Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.
- Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βαλσάμικο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τη ρόκα και τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα καρύδια, τα ρόδια, το δυόσμο και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
- Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετά φιλέτα με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω.
- Βγάζω από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση όσα μαριναρισμένα φιλέτα χρειάζομαι για να αποψυχθούν σωστά.
- Τα ψήνω στην σχάρα ή στον φούρνο.
Προτεινόμενες συνταγές
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ