Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
- Διαλέγουμε κεράσια ώριμα αλλά σφριγηλά, χωρίς χτυπήματα ή σημάδια.
- Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Με γάντια αφαιρούμε τα κουκούτσια πάνω από την κατσαρόλα ώστε να συλλέγουμε τους χυμούς τους.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουμε τα φρούτα.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα ώσπου να δέσει το σιρόπι και να γυαλίσει η σάλτσα, για περίπου 20΄.
- Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λικέρ.
- Διατηρείται για 10 μέρες στο ψυγείο και 3 μήνες στην κατάψυξη.
- Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα για τσιζκέικ, τούρτες, κέικ, παγωτά.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΓΛΥΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ