Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ (SEMIFREDDO)
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ (SEMIFREDDO)
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Χτυπάμε τους κρόκους με μίξερ να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο λίγο για να μην ψηθούν τα αβγά από τη θερμοκρασία).
- Το μίξερ είναι πάντα σε λειτουργία.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με το μίξερ.
- Με σπάτουλα αναδιπλώνουμε την σαντιγί μέσα στο μείγμα αβγών.
- Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο. Ανακατεύουμε.
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες να φουσκώσουν για λίγα λεπτά σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε λίγο το κονιάκ σε μπρίκι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες αφού τις στήψουμε καλά με το χέρι.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Ντύνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
- Χωρίζουμε στη μια συσκευασία μπισκότα γεμιστά την κρέμα από το μπισκότο.
- Ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με μονά μπισκότα.
- Προσθέτουμε την κρέμα μπισκότο στην κρέμα του semifredo.
- Στρώνουμε μπισκότα στη βάση.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
- Κλείνουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει.
- Χρειάζεται περίπου 2 ώρες σε δυνατή κατάψυξη.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΧΑΛΒΑ!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ