Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Χτυπάμε τους κρόκους με μίξερ να ασπρίσουν και προσθέτουμε το σιρόπι σε μορφή κορδονιού (δηλαδή λίγο λίγο για να μην ψηθούν τα αβγά από τη θερμοκρασία).
Το μίξερ είναι πάντα σε λειτουργία.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με το μίξερ.
Με σπάτουλα αναδιπλώνουμε την σαντιγί μέσα στο μείγμα αβγών.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο. Ανακατεύουμε.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες να φουσκώσουν για λίγα λεπτά σε κρύο νερό.
Ζεσταίνουμε λίγο το κονιάκ σε μπρίκι και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες αφού τις στήψουμε καλά με το χέρι.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Ντύνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
Χωρίζουμε στη μια συσκευασία μπισκότα γεμιστά την κρέμα από το μπισκότο.
Ντύνουμε τα πλαϊνά της φόρμας με μονά μπισκότα.
Προσθέτουμε την κρέμα μπισκότο στην κρέμα του semifredo.
Στρώνουμε μπισκότα στη βάση.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Κλείνουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει.
Χρειάζεται περίπου 2 ώρες σε δυνατή κατάψυξη.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα.