Ταραµοκεφτέδες

Παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες, εύκολοι, τραγανοί και νόστιμοι. Τα κεφτεδάκια με ταραμά, είναι από τις πιο νόστιμες λιχουδιές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Εύκολη
0:20

4 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

ταραμοκεφτεδεσ

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2–3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν. Τα αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε με λίγο νερό.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον ταραμά, τον άνηθο, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και λίγο πιπέρι. Στύβουμε ένα λεμόνι και ανακατεύουμε το μείγμα για να αραιώσει ο ταραμάς.
  4. Στραγγίζουμε και στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί, ψιχουλιάζοντάς το στο μείγμα του ταραμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί.
  5. Αν το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε 1–2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ. ώστε να μπορεί να πλάθεται εύκολα.
  6. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά ώστε να έχουν πλακέ σχήμα.
  7. Αφού τους πλάσουμε όλους, τους πανάρουμε ελαφρά σε λίγο αλεύρι, τινάζοντας το περιττό.
  8. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Τηγανίζουμε λίγους-λίγους τους ταραμοκεφτέδες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  9. Τοποθετούμε τους ταραμοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Tips

  • Στην Πάρο, οι ταραμοκεφτέδες αποκτούν μια ιδιαίτερη γλύκα και πιο αφράτη υφή με την προσθήκη μαγειρεμένων ρεβυθιών.
  • Προσθέτουμε 1 βαθύ πιάτο καλά στραγγισμένα ρεβύθια, τα οποία πολτοποιούμε πριν, και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των ταραμοκεφτέδων. Το αποτέλεσμα; Ένα πιο γλυκό, πλούσιο και νόστιμο μείγμα, όπως το συνηθίζουν παραδοσιακά στο νησί.
Απόρρητο