Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2–3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν. Τα αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε με λίγο νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον ταραμά, τον άνηθο, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και λίγο πιπέρι. Στύβουμε ένα λεμόνι και ανακατεύουμε το μείγμα για να αραιώσει ο ταραμάς.
- Στραγγίζουμε και στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί, ψιχουλιάζοντάς το στο μείγμα του ταραμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί.
- Αν το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε 1–2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ. ώστε να μπορεί να πλάθεται εύκολα.
- Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους πατάμε ελαφρά ώστε να έχουν πλακέ σχήμα.
- Αφού τους πλάσουμε όλους, τους πανάρουμε ελαφρά σε λίγο αλεύρι, τινάζοντας το περιττό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Τηγανίζουμε λίγους-λίγους τους ταραμοκεφτέδες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τοποθετούμε τους ταραμοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Ταραμοσαλάτα της Αργυρώς
Tips
- Στην Πάρο, οι ταραμοκεφτέδες αποκτούν μια ιδιαίτερη γλύκα και πιο αφράτη υφή με την προσθήκη μαγειρεμένων ρεβυθιών.
- Προσθέτουμε 1 βαθύ πιάτο καλά στραγγισμένα ρεβύθια, τα οποία πολτοποιούμε πριν, και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των ταραμοκεφτέδων. Το αποτέλεσμα; Ένα πιο γλυκό, πλούσιο και νόστιμο μείγμα, όπως το συνηθίζουν παραδοσιακά στο νησί.









