Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ ΑΧΛΑΔΙ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεσμένο αμύγδαλο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και στη συνέχεια αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στη μέση.
- Αφαιρούμε το εσωτερικό και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ταψί 22×28 εκατοστά.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα γύρω γύρω τη σφολιάτα, δημιουργώντας τοιχώματα.
- Απλώνουμε την κρέμα αμυγδάλου-σοκολάτας με σπάτουλα (όχι στα τοιχώματα).
- Τοποθετούμε τα κομμένα αχλάδια (σαν τραπουλόχαρτα, το ένα πίσω από το άλλο).
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε τη τάρτα αχλάδι στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, να ροδίσει η σφολιάτα.
- Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και έπειτα σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.